GRATIS ophaalmogelijkheid in de winkel

Stijlvolle looks t.e.m. maat 50

Stijlvolle looks voor stralende queens tot en met maat 50

Jouw shopping tas

Kroon illustratie

Woeps, je shopping tas is leeg queen!

Niet zeker waar te beginnen? Probeer deze collecties babe!

Happy shopping!

Hoe draag je zorg voor je knits?

Hoe draag je zorg voor je knits? - Lireina

We zijn er allemaal verliefd op: de zachtste knits.

Nu we stilaan onze zomerse jurken in de kleerkast mogen opbergen, zijn jullie al terug volop de nieuwste pulls aan het shoppen. Ze vliegen hier de laatste week - ondanks de warme zomerse temperaturen- de deur uit.

Bij Lireina let ik er steeds op dat we gaan voor zachte knitwear die liefst niet prikt op de huid. De ene is er al gevoeliger aan de andere maar zelf kan ik het absoluut niet verdragen. Na 5 seconden krab ik me al een ongeluk en moet de trui uit.

Van waar komt dat geprikkel nu eigenlijk? Als je bij aankoop kijkt op het etiket dan is het belangrijk dat je kijkt naar het percentage mohair wol. De mohair wol is de wol die prikt. 

Bij gewone wol, lana wol en kid mohair zul je die niet of nauwelijks hebben. Ook kasjmier bv is superzacht (maar een stuk duurder) en prikt helemaal niet.

Ben je toch helemaal verliefd op een pull met mohair die wat kriebelt?  Dan kun je toch een aantal trucjes toepassen om ervoor de zorgen dat je trui zachter wordt:

 • Steek je trui een nacht in de diepvries. Maak je trui eerst lichtjes nat. Het helpt niet alleen om de trui zachter te maken maar ook tegen pluisjes is het een heel goed middeltje. De trui heeft wel wat tijd nodig om te ontdooien dus haal die er tijdig uit als je die meteen wil dragen. Anders ben je een ice queen ;-) 
 • Azijn, my queen... azijn! Jawel, je leest het goed. Het is een wondermiddeltje voor heel wat zaken in het huishouden maar dus ook voor je knits. Maak een handwas bad met koud water en voeg er 2 scheutjes azijn aan toe. Draai je trui binnenstebuiten, laat even weken in het sopje dat alles goed kan intrekken et voilà... all set! Spoel je trui uit, laat plat drogen en jij bent klaar voor heel wat minder prikkeling.
 • Niet alleen is conditioner goed om je haar zachter te maken maar ook voor je trui doet het wat het moet doen. Maak een badje voor handwas van lauw water en voeg er een goeie conditioner aan toe. Was je trui even goed door, laat even weken en leg die dan plat te drogen. 

Veel van de truien bij Lireina prikken al van nature niet maar houden we evengoed graag in een perfecte staat. Uiteraard kunnen we moeilijk tegen gaan dat een trui helemaal niet pluist maar ook hier zijn er een aantal tips om jouw trui in een uitstekende conditie te houden:

 • Was je truien op een zacht wol programma en pas je toerental aan. Door het toerental lager te zetten wordt er minder gezwierd en worden er dus minder pluisjes aangemaakt.
 • Check altijd eerst de labels in de kledij zelf. 
 • Wol hoef je absoluut niet vaak te wassen. We hebben de neiging onze kledij veel te vaak te wassen terwijl dat niet nodig is. Ook ik was veel te veel en moet daar dus ook eens een actiepunt van maken ;-). Laat je kledij buiten uitwaaien en dat is vaak al meer dan genoeg voor wol.
 • Schaf een pluizen tondeuze aan. Het kleine stofzuigertje eet als het ware de pluisjes op.  Op plaatsen waar er veel wrijving is (bv onder de oksels) kun je dit geregeld herhalen. Heb je geen pluizen tondeuze, dan kun je dit ook met een scheermesje doen.
 • Was je wol met wasmiddel voor wol. Deze zorgen ervoor dat de structuur van je wol beter behouden blijft.  Ze beschadigen de vezels niet en je trui blijft langer mooi. 
 • Gebruik niet te veel wasproduct. We zijn er allemaal schuldig aan maar een scheutje is meer dan genoeg!
 • Gebruik geen wasverzachter (ook trouwens niet voor gewone was)
 • Doe je truien nooit in de droogkast.

Met deze tips ben je alvast een eind op weg om jouw truien in topconditie te houden. Zin in meer tips? 

Check dan zeker ook onze Instagram en Facebookpagina voor meer leuke tips en leuke looks.

xoxo Lindsay

Lindsay

Hi queen! Ik ben Lindsay, founder en CEO van Lireina. Jouw guide to style en een pink vibes life. Daarom posten we geregeld heel wat leuks op ons Lireina blog. Tips, tricks, leuke events, styling issues en de laatste trends. Je vindt het ongetwijfeld hier. Have fun queen!

Volgend artikel

1 opmerk

 • Brigitte Morbée

  Dag Lindsay heb met plezier al je tips gelezen over hoe je best omgaat met je truien en kan je verzekeren dat het werkt ik pas al die middeltjes al jaren toe, soms was ik ze ook met een beetje babyshampoo helpt ook goed vind het fijn om dit allemaal te lezen ❤️

Laat een opmerking achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.